Image

De wijk Aan het IJ

Schuin achter EYE Filmmuseum ligt de nieuwe woonwijk Aan het IJ. Op een steenworp afstand van het water, aansluitend op de high end appartementengebouwen die je vanaf het centrum al ziet liggen. Op deze unieke plek verrijzen 17 prachtige appartementencomplexen.


 Image

Wanneer je de pont van Amsterdam Centraal naar de overkant neemt, gebeurt er iets met je. Het geluid van de boot. Het uitzicht over het water. Het geroezemoes van mensen om je heen. Iedereen staat even stil. De iconische A’DAM toren komt steeds dichterbij. Je laat het gejaagde én geliefde centrum achter je, maar blijft toch echt in Amsterdam.

Aan de overkant – met je voeten op de grond – ervaar je de ruimte en voel je de subtiele havensfeer. Het is er relaxt, maar niet té. De dynamiek van Amsterdam zet zich voort, maar dan anders. En dat is nou net zo leuk. Eigenwijs en werelds. De toon is gezet en er valt nog meer te ontdekken.


 Image

 Image

 Image

Aan het Schegpark komt de nieuwe wijk Aan het IJ. De bestaande ruimtelijkheid en het groen vormen het vertrekpunt. De nieuwe straten worden weids, bomen en planten zijn zorgvuldig gekozen en er is plaats voor fraaie, groene parken. Ook komt er een school met een openbaar speelplein. De gebouwen zijn stuk voor stuk ontworpen door gerenommeerde architectenbureaus.

Hier wil je wonen! Alleen, samen of met je kinderen. Of je nu hard werkt of juist al kunt genieten van je pensioen; de stadse levensgenieter zal zich hier hoe dan ook thuis voelen.

Het vertrekpunt 

Aan het IJ bouwt voort op het rustige, comfortabele Residentieel Kwartier, maar wordt wat minder statig. Het wordt vrij en sprankelendDe ontwerpen van de gebouwen – die stuk voor stuk het licht naar binnen halen – en de ruime, groene inrichting van de wijk zorgen daarvoorHier woon je luxe in een ongedwongen, vriendelijke en sfeervolle omgeving. Het gebied heeft klasse, zonder dat het elitair wordt. 

Hier wonen is een kans! Het is een prachtplek in Amsterdam! Je bent toch wel trots als je mag vertellen dat je juist hier woont.

High end architectuur & hoog afwerkingsniveau

De appartementengebouwen zijn met oog voor detail en met mooie materialen ontworpen. Stuk voor stuk door toonaangevende architecten. Alle appartementen hebben een eigen en individueel karakter. Zo staan veel glas en grote puien centraal in het ontwerp van The Grid en zijn ronde vormen iconisch voor The Wave. Ook de ontwerpen van The Cube, The Wing en The Twins zijn indrukwekkend. Check het album ‘What’s next’ om te zien hoe deze gebouwen eruit gaan zien. Ook het afwerkingsniveau binnen, van de appartementen, is overigens enorm hoog. Je koopt een compleet appartement met luxe keuken, toilet en badkamer.

Bekijk het woningaanbod


 The Grid

 The Grid

 Image

Typerende tuinen

The Wave ligt aan het prachtige Schegpark en krijgt een fraaie binnentuin. De beplanting in die binnentuin wordt heel divers: opvallend zijn de grove dennen en de aanwezigheid van grind en natuursteen. Ook de vegetatie in de binnentuin van The Grid is gevarieerd en zorgt voor een natuurlijke en stoere look. Een fijne plek om met vrienden of familie een paar uurtjes door te brengen. Elk gebouw in de nieuwe wijk Aan het IJ krijgt een eigen binnentuin, in een stijl en sfeer die past bij de architectuur van het gebouw. Buro Sant & Co is de kracht achter de diverse landschapsontwerpen.


 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

Indrukwekkend groen

Alle appartementen die worden gebouwd in Aan het IJ hebben een eigen balkon of terras én een gezamenlijke binnentuin. Maar er is meer groen naast de deur. Zo worden de straten ingericht met bijzondere bomen en komt er een fraai groen park in het centrum van de wijk. Ook het plein voor de nieuwe school biedt een mooie buitenplaats. Een wandeling of workout doe je in het Schegpark, het Oeverpark of langs de IJpromenade. Kortom, Aan het IJ wordt een van de groenste nieuwbouwwijken van Amsterdam.

Kids & Aan het IJ

Ook met kinderen kun je goed wonen in de nieuwe woonwijk Aan het IJ. Er zijn ruime 4-kamerappartementen en penthouses. Beneden vind je de binnentuin en op loopafstand zijn er diverse stadsparken. En dan heb je natuurlijk het grote Schegpark dat heel geschikt is voor een gezellige picknick of een potje voetbal. Én ook fijn: basisschool Overhoeks verhuist naar Aan het IJ, dus een basisschool komt ook in de buurt. Voor de school komt een openbaar plein waar kinderen ook ’s avonds nog lekker buiten kunnen spelen. Meer weten over de school? Check dan de website van OBS Overhoeks.

close

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Aan het IJ? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven