Koop- en huurinformatie

Hier vertellen we je graag meer over hoe je kunt inschrijven en waar je rekening mee moet houden. Verder hebben we de nodige documenten als download beschikbaar gemaakt, zodat je je ook kan verdiepen in de details van het project, het product en het proces om te komen tot aankoop van een appartement.

Inschrijven

De inschrijving van de koopappartementen verloopt online. Met behulp van de appartementenzoeker op de website kun je alle appartementen, specificaties en prijzen zien. Je kan zoeken op elke laag en op elke oriëntatie. Ook kun je filteren op bijvoorbeeld prijs en grootte van het appartement. Heb je een appartement gevonden dat voldoet aan je eisen, dan kun je je online inschrijving starten.

Je maakt hiervoor een eigen online account aan. De link die je hiervoor gebruikt staat op de site, maar ook in de appartementenzoeker, onder de kerngegevens van elk bouwnummer. Je kunt je voor maximaal zes bouwnummers inschrijven. Maak je inschrijving pas definitief als je zeker weet naar welke appartement(en) je voorkeur uit gaat. Het moment dat je inschrijft, is niet bepalend voor de toewijzing. Het is wel belangrijk dat je je inschrijft voor de sluiting.

We wijzen de appartementen toe op basis van je hoogst mogelijk voorkeur. Daarna neemt een van de makelaars contact met je op. Je wordt gebeld als we je een woning hebben toegewezen. Dan brengen we het goede nieuws en plannen we gelijk een afspraak voor het verkoopgesprek met de makelaar.

Tijdens de afspraak wordt het betreffende appartement of penthouse en het aankoopproces nader toegelicht. Na deze afspraak heb je een week bedenktijd (zogenaamde optieperiode) om te besluiten of je overgaat tot koop van het appartement of penthouse. Nadat je hebt gekocht, volgt je afspraak met de kopersbegeleider. Meer- en minderwerk, dus eventuele aanpassingen aan je appartement, bespreek je dus nadat je gekocht hebt.

Je wordt gemaild als we niet direct een appartement aan je kunnen toewijzen. In dat geval sta je als reservekandidaat voor een van de bouwnummers waarvoor je je hebt ingeschreven.

Schrijf je hier in voor een appartement in The Grid of the wave

Kopen

Als je een woning krijgt toegewezen betekent dat nog niet dat je gekocht hebt. Na toewijzing wordt je uitgenodigd voor een optiegesprek. Dit gesprek verplicht je nog tot niets. Na het gesprek bepaal je of je de optie wilt of niet. De optie blijft voor een week geldig. Dan vernemen we graag of je door wilt gaan tot ondertekening van de koop- en aannemingsovereenkomst. Als dat het geval is maken we die op en plannen we een tekenafspraak in. Na ondertekening geldt nog een aantal dagen bedenktijd. Pas daarna is de koop- en aannemingsovereenkomst van kracht. Wellicht maak je nog een voorbehoud voor de financiering. Als dit voorbehoud ingelost is kun je naar de notaris voor de overdracht en is alles rond.

Huren

Het eerste gebouw met vrije sector huurappartementen is in aanbouw. Een aantal maanden voordat het gebouw wordt opgeleverd, gaan de appartementen in verhuur. Dat duurt nog wel even… Naar verwachting is dit in het eerste kwartaal van 2021. Voor sociale huur kun je contact opnemen met Ymere.

Financiering

Het is raadzaam om je van tevoren te verdiepen in je financieringsmogelijkheden. Een overeenkomst ontbinden op grond van financiering is voor niemand prettig. Onderzoek wat je kunt lenen op basis van inkomen en (eventueel) eigen gespaard vermogen. Dit kan uiteraard via een financieel adviseur bij een bank of hypotheekadviseur. Bij het kopen van een nieuwbouwwoning zit in de v.o.n. prijs alle kosten met betrekking tot de aankoop van je woning. Met uitzondering van je eigen financieringskosten en de kosten voor het inschrijven de hypotheek. Daarnaast moet je tevens rekening houden met extra kosten, zoals wand- en vloerafwerking en persoonlijke keuzes voor keuken, badkamer(s) en toilet.

close

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Aan het IJ? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven