Amsterdam Noord

Amsterdam Noord is een creatieve, bruisende place to be met een overvloed aan restaurants, bars, winkels, festivals en hotels. Dit deel van de stad is onmisbaar geworden voor Amsterdam. Daarvoor bewandelde het stadsdeel een eigenwijze route. Van rauw, creatief naar vooral heerlijk toeven.

 

De bekendste naam is de NDSM werf, van de Nederlands Dok en Scheepsbouw Maatschappij. Dit bedrijf zat in de 19eeeuw in Amsterdam-Oost, maar groeide hard. Vooral omdat er veel schepen – die het vervoer naar Nederlands-Indië verzorgde – vervangen moesten worden. Dus ging NSM op zoek naar een andere locatie. Die werd gevonden aan de overkant van het IJ. De plek werd gedoopt tot de Nederlandse Dok en Scheepsbouw Maatschappij, de NDSM.

Door de jaren heen verdween de zware industrie steeds verder uit de stad. Er ontstond ruimte. Ruimte die in de rest van de stad schaarser werd. De creatieve scene ontdekte de stek. Het werd populairder en populairder. Er ontstonden creatieve hotspots. Niet gek, want de ligging aan het IJ met uitzicht op de stad is uniek. Toen de vraag naar woningen steeds meer toenam, was het dan ook logisch dat dit dé uitgelezen plek was voor moderne nieuwbouw met internationale allure.

Parken in Noord
Alle appartementen die worden gebouwd in Aan het IJ hebben een eigen balkon en een gezamenlijke binnentuin. Elke binnentuin heeft een eigen sfeer en ontwerp dat past bij de gebouwen die eromheen staan. Maar er is meer groen naast de deur. Een wandeling of workout doe je in het Oeverpark of langs de IJpromenade. Je bent lekker buiten en van diverse hoeken kijk je uit over het IJ: het mooiste uitzicht van Amsterdam. En met tien minuten fietsen sta je in het mooie Noorderpark of het W.H. Vliegenbos.

Dagelijkse boodschappen
Houd je van kokkerellen? Je dagelijkse boodschappen doe je op de markt in de Van der Pekstraat (op woensdag, vrijdag en zaterdag). Nog geen drie minuten fietsen, en altijd verse ingrediënten op tafel. Aan het Mosveld, ongeveer 6 minuten fietsen, vind je DEEN en Albert Heijn. Daar is meer dan voldoende parkeergelegenheid. Ook altijd fijn.

Uit in Noord
In tien minuten sta je in het levendige stadscentrum van Amsterdam en is het moeilijk kiezen uit al die leuke cafés en restaurants. Dus kies het dichter bij huis! Noord barst namelijk van superleuke hotspots waar je een wereldavond kunt beleven.

Bereikbaarheid
Vanaf Aan het IJ kom je het snelst in de stad met veerpont 907 vanaf de Buiksloterweg naar Amsterdam Centraal. De veerverbindingen over het IJ zijn gratis voor voetgangers, fietsen en brommers. De veren varen de hele dag en nacht. Terwijl je vaart, heb je ook nog eens het mooiste uitzicht over het IJ. Ga je met de auto naar het centrum? Dan pak je de IJtunnel. Net zo makkelijk. Wil je met de auto naar je werk, het strand of vrienden? Vanaf Aan het IJ ben je in een mum van tijd op de snelweg. Via het Noorderpark en Buikslotermeer rijd je naar de ring van Amsterdam, de A10. En met De Noord/Zuidlijn reis je snel en gemakkelijk van Amsterdam Noord, onder het centrum door, naar station Zuid.

 

close

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Aan het IJ? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven